RSS
Bloggdesign.nu
Moderatorer sökes
Publicerad: 6 April 2011

Som det är nu så är det en person som tar emot alla mail och meddeladen rörande denna site, granskar bloggdesigner och forum samt skriver artiklar och nyheter och som ni kan förstå så är det rätt för få när aktiviteten på Bloggdesign.nu är så hög som den är.

Till version 3 av siten kommer jag behöva hjälp av moderatorer för att kunna hålla ordning och reda på det som händer här. Det du som moderator kommer att göra är att hjälpa till inom följande områden.

Forumet

 • Granska forumet efter dåliga rubriker, dubbel poster samt oseriösa inlägg
 • Byta rubrik på frågor som är missvisande
 • Varna användare som bryter mot reglerna

Bloggdesigner

 • Ta bort designer som är fel uppladdade och oseriösa
 • Varna användare som bryter mot reglerna
Allting som görs av en moderator sparas i en logg vilket gör det möjligt att identifiera personer som missköter sin position. När en moderator genom kontrollpanelen varnar en användare får användaren ett mail där det framgår att personen har blivit varnad, vilken regel som bröts samt information att om fler varningar kan leda till en avstängning. När en användare har fått 3 aktiva varningar kommer personen i frågas konto stängas för inloggning i 7 dagar. Fortsätter personen att missköta sig kan det leda till längre avstängningar.
Om du vill ställa upp som moderator skriv ett meddelande till mig om att du är intresserad samt om du har någon tidigare erfarenhet av att vara moderator för någon site.
Alla moderatorer kommer belönas med Plusmedlemskap som bl.a. ger en gratisvisning per vecka till BloggTV. I BloggTV kan ni visa upp er med er profilbild, meddelande samt länk till valfri site. Vanligt är att använda BloggTV för att tipsa om sin blogg eller sina bloggdesigner.

 
Version 3 av Bloggdesign.nu
Publicerad: 31 Mars 2011

Tiden har bara rushat iväg senaste tiden och som ni ser har det inte blivit så mycket uppdateringar av artiklar och andra administriva delar. Detta p.g.a jag haft fullt upp med min webbyrå men under denna tid har jag även börjat skissa på och utveckla Bloggdesign.nu 3.0 som kommer att innehålla en MÄNGD förbättringar för siten.

För nästa version av siten kommer jag att skriva om grunden helt och skriva en helt ny källkod för:

Optimal prestanda och sökmotoroptimering till:

 • Bloggdesigner
 • Forumtrådar
 • Artiklar
Med denna nya version kommer Google och andra sökmotorer betydligt enklare hitta åt våra inlägg och designer. Dessutom kommer det bli betydligt smidare att skriva och läsa i forumet samt sprida information på Facebook.
Allt eftersom den nya version blir klar kommer jag posta information här så glöm inte att kika in om ni vill veta mer om vad som kommer komma. :)

 
Nu fungerar exemplen i artiklarna igen
Publicerad: 12 Februari 2011

Hallå allihopa! :) Nu va det dags för en liten nyhet igen!

Jag har äntligen tagit mig tid och fixat så exemplen i artiklarna fungerar igen. Dessa har varit ur funktion en längre tid men nu fungerar dem som dem ska igen.

Jag är på gång att uppdatera med lite nya artiklar så ni får gärna kommentera i forumet vad ni skulle vilja läsa mer om.

 
Planer för framtiden
Publicerad: 6 Oktober 2010

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade nyheterna så jag tänkte det var dags för det nu. :)

Jag har börjat få mer tid för att utveckla siten nu så inom en snar framtid kommer det att ske en mängd uppdateringar och förbättringar av siten. Även nya funktioner kommer att läggas till.

Jag kommer även börja uppdatera med nya artiklar och videoartiklar så det vore jättebra om ni kunde meddela mig om vad ni skulle vilja se i kommande artiklar. :)

Sen har ni vell inte missat att vi nu även finns på Facebook? Klicka på "Gilla" här till höger i Facebook rutan så kan du sedan ladda upp dina bilder på dina designer i Facebook-gruppen. 

 
Kontot inte stängt
Publicerad: 27 Maj 2010

Jag tänkte bara meddela er att Bloggdesign.nu INTE är stängd som vissa har trott efter dem möts av en röd sida när dem försökt besöka siten.

Bloggdesign.nu kommer att fortsätta att rulla på så länge ni besökare och medlemmar vill så ni behöver inte oroa er. :)

 
Meddelanden igång igen
Publicerad: 23 Mars 2010

Nu är jag äntligen klar med uppdateringen av meddelandesystemet. Jag ber om ursäkt för det tagit så lång tid...

Det som jag arbetetat med och som nu är klart är att meddelandena i inkorgen nu visas i sidor och ni kan själva bestämma hur många meddelanden som ska visas per sida under era inställningar och fliken "Meddelanden".

Genom att inte längre direkt ladda alla meddelandena i inkorgen så ska förhoppningsvis servern som kör siten belastas mindre och ni ska även själva uppleva en snabbare laddningstid av er inkorg.

 
Databasflytt
Publicerad: 17 Mars 2010

Databasen som används till Bloggdesign.nu har legat på en server som varit väldigt tungt belastad så nu har denna flyttats till en annan server så förhoppningsvis ska ni märka av en liten prestandaförbättring från och med nu.

Jag har varit tvungen att ändra i källkoden för hemsidan så databasuppkopplingarna sker till den nya servern istället för den gamla och det kan hända att  någon liten rad missades så om ni stöter på något fel på sidan var så snälla att rapportera detta till mig då.

 
Lägesuppdatering
Publicerad: 20 Februari 2010

Jag tänkte det kunde vara bra för en liten lägesuppdatering så både ni besökare och aktiva medlemmar får veta lite vad som händer kring Bloggdesign.nu just nu.

Som vissa av er vet så har jag som grundade denna site startat eget. Företaget heter Macroweb North och ni hittar det på www.macroweb.se där ni även kan läsa om mina tjänster.

Tiden jag har för att jobba med Bloggdesign.nu varierar väldigt mycket då det hela beror på hur mycket jobb jag har inom företaget. Som det är just nu så har jag en hel del jobb så tyvärr hinner jag nu inte med Bloggdesign.nu lika mycket som tidigare.

Hur mycket jobb jag än har så försöker jag kolla av Bloggdesign.nu varje dag och svara på mail och meddelanden. Tyvärr hinner jag dock inte alltid med att svara på dessa direkt jag läser dem men jag gör iallafall mitt bästa att svara på dem så fort jag har möjlighet.

När det sedan kommer till självaste siten så har jag en hel del planer som jag har tänkt genomföra men som ni kanske listat ut så är det väldigt svårt att veta när detta kommer att ske. Min prioritet just nu, utanför företaget, är att jobba på den bloggportal jag pratat om här på Bloggdesign.nu under en tid nu. Denna portal kommer att komma igång under 2010 men när exakt vet jag inte än så mer information kring detta kommer att dyka upp här.

När det gäller artiklarna här på sidan så har jag haft väldigt svårt att ta mig tid att skriva ihop nya artiklar så om någon läser detta som är kunnig inom webbdesign och/eller duktig på svenska språket och grammatiken får ni gärna höra av er till mig för det vore kanon att få hjälp med denna bit för jag vet att många av er vill ha nya artiklar.

Till sist skulle jag vilja klargöra för er som undrat och er som undrar hur det fungerar med den provision på 10% som jag tar för försäljning av bloggdesignerna. Kostnaderna för att driva Bloggdesign.nu betalar mitt företag Macroweb North och det är även av det företaget ni kommer att bli fakturerade av. Just nu har jag inte hunnit med att fakturera dem som sålt designer här men jag tänkte att nu när Februari gått så sammanställer jag den provisionsavgift som ni som sålt designer har erhållit och fakturerar er sedan på den. Detta fungerar precis som när man säljer på Tradera om ni någon gång har gjort det. Där får man också en faktura i efterhand på den provisionsavgift man erhållit.

Det var allt för denna lägesuppdatering. Tack till alla medlemmar för er hjälp att hålla Bloggdesign.nu levande!
Fortsätt att ladda upp era fina designer och hjälp varandra i forumet. Ni gör det superbra! :)

 
Frivilliga sökes till ny bloggportal
Publicerad: 5 Februari 2010

Frivilla skribenter, administratörer och supportpersonal sökes till en ny bloggportal som kommer öppnas under 2010.

En skribents uppgift består bl.a. av att skriva artiklar till bloggportalens startsida om ämnen som är intressanta för bloggare. 

En administratörs uppgifter består bl.a. av att aktivt rapportera in blogginlägg som förtjänar extra uppmärksamhet och även hålla ordning och reda på bloggportalen.

Supportpersonal har som uppgifter att svara på mail som inkommer från bloggare och som rör frågor och hjälp kring bloggportalen.

Om bloggportalen går bra finns det chanser att det kan bli frågan om anställningar.

Klicka här för att skicka in en ansökan

 
Obligatoriskt med Paysonkonto vid försäljning
Publicerad: 19 December 2009

Från och med idag måste alla som säljer bloggdesigner via Bloggdesign.nu ange sin E-postadress till sitt Paysonkonto för att kunna ta emot betalningar.

Om ni inte har ett Paysonkonto kan ni enkelt skapa ett gratis på Payson.se

Anledningen för att detta är obligatoriskt är för att när ni nu får något sålt här på Bloggdesign.nu så kommer er vinst direkt gå in på ert Paysonkonto. Fördelarna med detta är att ni ej behöver vänta på att kunna föra över era pengar till era bankkonton utan nu får ni dem direkt överfört till ert Paysonkonto.

Med andra ord är "Uttag" delen borttaget här på siten. Från och med idag sköts allting automatiskt och ni får direkt era pengar överförda vid en försäljning.

 
Sälj dina bloggdesigner direkt
Publicerad: 4 December 2009

Nu finns äntligen möjligheten att sälja bloggdesigner och få betalt direkt vid försäljningen. Vill man kan man nu även också ladda upp hela bloggdesignen i en komprimerad map (zip, rar) som blir tillgänglig för köparen direkt dem har genomfört betalningen.

Funktionen att direktbetala designer hanteras av Payson och vi kan med stor glädje ge dig som säljare betydligt högre provision än andra Svenska siter för att sälja digitala filer.

Funktionen för att ladda upp bloggdesigner har även fått en liten justering i samband med denna uppdatering. Ni kommer nu finna att dem olika delarna av uppladdningen ligger i en annan ordning och det inte heller nu är obligatoriskt att ange en länk till designen. Detta är dock något vi rekommenderar då det ökar intresset markant för din design.

I sista delen av uppladdningen av designer får man nu välja hur designen ska levereras. Valen som finns är:

 

 • Via E-post - Fungerar precis som vanligt förutom att när ni får mailet att er design har blivit såld har ni redan fått betalt. Det är då upp till er att kontakta köparen och göra klart designen för att sedan leverera den via E-post.
 • Via fil - Ladda upp en komprimerad mapp (.zip eller.rar) med designens stilmall och kodmallar och gärna även instruktioner till köparen hur man kommer igång med designen.
 • Som kod - Kopiera din designs stilmall och kodmallar och ange dem i rutorna när du laddar upp designen. Köparen kan sedan enkelt kopiera över koderna till sin egen blogg för att börja använda designen. Detta alternativ fungerar dock enbart till gratisdesigner och kräver att designen redan finns uppladdad på ditt bloggkonto.
För mer information om hur försäljningar nu går till med den nya betalfunktionen och hur uttag av pengar fungerar gå till "Information" och "Försäljning" i menyn ovan.
Jag hoppas ni kommer att gilla denna direktbetalningsfunktion och att detta kommer att sätta stopp för bluffköp.
Ni får gärna berätta vad ni tycker om denna betalningsfunktion i forumet eller genom att meddela mig här eller via E-post.
Trevlig helg!

 

 
Forumuppdatering
Publicerad: 3 December 2009

Två uppdateringar och ändringar har gjorts i forumet.

 • "Nyaste trådar" och "Senast uppdaterade trådar" visas nu i egna menyer
 • Trådar du inte har läst sen det senaste inlägget markeras med texten "Nytt inlägg!" och en annan bakgrundsfärg

Alltid inloggad

Information om dem nyaste trådarna och senaste uppdateringarna har tidigare legat på forumets förstasida men jag tycker det är mer lämpligt att ha dessa under separata menyer så man slipper scrolla förbi dem övriga forumen innan man når informationen.

Alltid inloggad

Att markera dem trådar som innehåller nya inlägg har länge stått på "att-göra-listan" så det känns bra att detta äntligen är gjort. Denna funktion markerar dem trådar där medlemmar har postat inlägg efter tidpunkten du läste tråden sist. Kort sagt så ser du nu alltså enkelt vilka trådar som innehåller nya inlägg.

 
Service avslutad
Publicerad: 3 December 2009

Delar av den service jag påbörjade i Tisdags är nu avslutad och jag har nu valt att sätta igång siten igen.

De flesta uppdateringar som har skett finns "under skalet" på siten och är sånt som inte märks av men det finns även ett par  nya funktioner som väntar på att komma igång. :)

Dessa är tyvärr inte helt klara men istället för att stänga hela siten har jag istället valt att enbart stänga ner dem delar som berörs av dem nya funktionerna.

Dem delar som är stängda tills uppdateringarna är 100% klara är uppladdningsfunktionen och köpfunktionen av bloggdesigner.

 
Stanna inloggad
Publicerad: 1 December 2009

Funktionen "Automatisk inloggning" har nu bytt namn till "Alltid inloggad" och förbättrats. Genom cookies håller nu hemsidan reda på om du ska förbli inloggad eller inte när din session dör ut.

För att förbli inloggad går du till dina "Inställningar" och väljer "Konto" och ställer sedan "Alltid inloggad" till "Ja".

Alltid inloggad

Om ni redan har satt detta alternativ till "Ja" måste ni välja "Nej", spara ändringar, välja "Ja" och spara ändringar igen för att den nya funktionen ska träda i kraft.

Om ni trots ni valt "Ja" fortfarande blir utloggad vill jag gärna att ni berättar det för mig så jag får undersöka saken.

 
Tjäna pengar på bloggen
Publicerad: 15 November 2009

Nu har jag bestämt mig för att dela med mig av det jag vet om hur man kan börja tjäna pengar med hjälp av sin blogg.

Den första delen jag tar upp är hur man kan börja tjäna matpengar som gör att man kan spendera sina egna pengar på något roligare.

http://bloggdesign.nu/?p=pengar

 
Stöd Bloggdesign.nu
Publicerad: 1 November 2009

Nu kan ni ge tillbaka och ge ert stöd för överlevnaden och utvecklingen av Bloggdesign.nu

Klicka här för mer information.

 
Kom igång med Google Analytics
Publicerad: 24 Oktober 2009

Nu är artikeln Google Analytics igång igen med nya bilder och ny text. Denna artikel är till för er som vill börja med Google Analytics till er blogg. Jag rekommenderar verkligen att alla som har en blogg provar Google Analytics för det finns så mycket rolig och användbar statistik där.

 
Videoartiklar
Publicerad: 5 Oktober 2009

Under sommaren påbörjade jag inspelningen av en videoartikel som jag hade tänkt lägga upp här på siten. När inspelningen var klar började jag sen att testa mig fram med olika format och inställningar på bild och ljud och helt plötsligt var sommaren slut.

Hehe nja så var det inte riktigt men jag kan iallafall säga det att tiden har gått fort sen i somras. Inte minst för att jag har haft så mycket att göra. Därav förseningen av dessa videoartiklar.

Nu är dock detta äntligen igång och den första videoartikeln kan ni hitta här:

http://www.bloggdesign.nu/?p=articles&c=2&id=95

Jag hoppas ni skickar in mycket tips nu på vad ni vill jag ska visa mer i de kommande videoartiklarna. Jag tar gärna emot önskemål om att förklara hur saker och ting fungerar teoretiskt när det gäller bloggdesign, webdesign, HTML, CSS, Javascript och stilmallar.

Jag kanske ska göra ett par videoartiklarna som förklarar grunderna kring webdesign? Alltså ungefär som artiklarna i kategorin "Grunder" här på siten.

Ja ni får bestämma. Skicka in dem önskemål ni väljer jag ut dem jag tycker är lämpliga.

 

 
Personer till ledningen för Bloggdesign.nu sökes
Publicerad: 3 Oktober 2009

Jag söker nu ett par frivilliga som är intresserad av att tillsammans med mig göra Bloggdesign.nu ännu bättre och starkare!

Det jag söker är:

 • Skribenter - Artiklar
 • Forummoderatorer
 • Administratörer
 • Systemutvecklare

Skriventer - Ariklar
Uppgifter: Skriva och publicera artiklar.
Meriter: God skrivförmåga. Goda till Mycket Goda kunskaper inom webbdesign.

Forummoderatorer
Uppgifter: Administrera och moderera forumet.
Meriter: Gärna tidigare erfarenhet av liknande uppgifter.

Administratörer
Uppgifter: Administrera användare och innehåll.
Meriter: Gärna Goda till Mycket Goda kunskaper inom webbutveckling. Vänlig personlighet.

Systemutvecklare - Idé
Uppgifter: Komma på ideér ur siten ska kunna bli ännu bättre och vilka funktioner vi ska utveckla till medlemmarna.
Meriter: Helst Goda till Mycket Goda kunskaper inom programering. Detta är dock inget krav. Ett kreativ tänkande är ett måste.

Systemutvecklare - Programering
Uppgifter: Programmera nya funktioner.
Meriter: Mycket Goda kunskaper inom webbutveckling och i viss grad även webbdesign. Kräver kunskaper inom HTML/CSS/Javascript/ASP/mySQL

Jag vill även påminna än en gång om att all rekrytering är frivillig. Detta gör vi för vi tycker det är kul och ser det som en rolig utmaning.

Om siten börjar bli lönsam kan det resultera i ekonomisk ersättning till ledningen. Detta kommer isåfall att diskuteras om det blir aktuellt.

Om siten skulle bli riktigt lönsam kommer jag ta ställning att köpa ut den till mitt företag. Om det sker finns det goda möjligheter för att få en anställning inom verksamheten.

Om ni väljer att kontakta mig vill jag gärna att ni berättar kort ett par rader om er själva, varför ni vill gå med och bilda denna ledning, vilken roll du ansöker om, dina kunskaper och varför du tror du skulle passa som det du ansöker om.
Jag ser även gärna att ni skickar med någon referens som är relaterad till den roll ni ansöker om

Alla ansökningar skickas in till mailadressen angiven under kontaktsidan. Märk mailet med "Ansökan Bloggdesign.nu"

Lycka till! :)

 
Personer duktiga på designa headers sökes
Publicerad: 3 Oktober 2009

Är du duktig på att designa headers? Isåfall kanske du är den jag söker!

Jag söker efter ett par personer som är duktiga på att designa headers i Photoshop, Illustarator eller något liknande program för nu ska vi bli störst på att erbjuda gratis, snygga designer! Och detta genom att sammarbeta med varandra.

Smaken är som baken när det gäller design och vad en person tycker är snyggt behöver inte en annan tycka är snyggt men det jag tycker är läckert är stilrena och grafiska headers.

Om du tycker att dina headers håller hög kvalité och om du vill bidra till vårat utbud av gratis designer så skicka då ett mail till mig genom mailadressen du hittar på kontaktsidan.

Utvecklingen av dessa designer kommer gå till så att ni som blir utvalda får ett mått ni ska basera er header på och sedan skickar ni dem till mig. Jag väljer då ut dem headers jag tycker är lämpliga att skapa layout och design kring och verkställer detta.

Mer information får ni om ni blir utvalda. Om ni har frågor eller funderingar går det också bra att maila in dessa under kontaktsidan.

Om ni vill vara med så bifoga gärna bild eller länk till nån header du gjort i mailet.

Alla som blir utvalda får sina namn och valfri länk angivet under dem designer som blir publicerade.

Lycka till!

 
Artiklarna igång igen
Publicerad: 29 September 2009

Nu är äntligen artiklarna igång igen! Det har varit en lång väntan men nu är det nya artikelsystemet lanserat.

Ni kommer nu finna möjligheten att dela med er av artiklarna här på Bloggdesign.nu på bl.a Facebook, Twitter och Bloggy. Ni kan även klicka på "Blogg" ikonen för att kopiera länken till artikeln om ni vill tipsa om den på eran egen blogg.

Eftersom det nya artikelsystemet medför att jag måste gå igenom alla artiklarna och uppdatera dem i både dess innehåll och i databasen så har jag valt att endast visa dem artiklarna jag har gjort klart.

Dem artiklar jag inte gått igenom syns inte i artikelarkivet ännu men dem kommer att komma fram allt eftersom jag går igenom dem.

Ett tips för er som vill lära er mer om bloggdesign är att ta en titt på artikelserien "HTML grunder" som ni hittar på denna länk.

För nybörjare finns allt som behvös veta för att komma igång med bloggdesign i dessa artiklarna och för er som redan kan bloggdesign så finns även lite tips för er där. Så ta gärna en titt och läs igenom artiklarna.

 
Kompensation för nertiden
Publicerad: 4 September 2009

Alla medlemmar med aktiva Plusmedlemskap har idag fått 1 månad adderad till giltighetstiden som kompensation för den tid Bloggdesign.nu har varit nere den senaste veckan.

 
Gratis bloggdesigner
Publicerad: 4 September 2009

Nu är siten äntligen igång igen och med denna uppdatering kan ni medlemmar nu erbjuda era bloggdesigner gratis.

Om ni väljer att ladda upp en bloggdesign gratis måste ni även bifoga designens kodmallar och stilmall för att övriga medlemmar ska kunna ladda ner designen direkt från hemsidan inkl. alla tillhörande bilder.

Det enda som behövs göra för att börja använda en gratis bloggdesign är att klicka på "Ladda ner" knappen, gå till sin Portfölj och kopiera designens kodmallar och stilmall.

Klicka här för att gå till alla gratisdesigner!

 
Driftstörningar
Publicerad: 20 Augusti 2009

Det har pågått en heldel driftstörningar på siten den senaste tiden vilket har resulterat i långsamma laddningar, hindrad åtkomst till sidan och ofrivilliga utloggningar.

Jag har pratat med webhotellet som driver denna site och dem håller på att flytta Bloggdesign.nu till en annan stabilare server under eftermiddagen idag och när det är klart ska det förhoppningsvis bli bättre.

 
Tillökning
Publicerad: 13 Augusti 2009

Om ni undrar varför jag har varit sämre än vanligt på att svara på meddelanden och uppdatera sidan på sistonde så kan jag meddela för er alla att jag och min sambo den 30:e Juli fick tillökning i vår lilla familj. :)

Om ni vill se fler bilder på den lille klicka då här för att komma till min privata blogg.

Som ni kanske kan förstå så har jag rätt fullt upp nu med William på 2 och ett halv år och nu denna lilla krabat. :) Men jag försöker ändå kolla av mina meddelanden och mail när jag får tillfällen. Det är dock inte alltid jag hinner att svara på dem. Men jag gör så gott jag kan.

Jag vill även försäkra er om att jag fortfarande jobbar på denna sida och varken har eller kommer att överge den. Jag har många och stora planer för Bloggdesign.nu och några av dem kommer ni att kunna se inom kort och några andra lite längre fram.

Sedan vill jag även berätta för er vad jag jobbat med på siten den senaste tiden då mycket av det jag gjort inte syns för er besökare.

Det främsta har varit att gå igenom och förnya alla artiklar jag skrivit. Detta p.g.a det nya artikelsystemet som jag är klar med. För att jag ska kunna sätta igång det måste jag först förbereda alla artiklar för det.
Jag har gått igenom lite över hälften av alla artiklar så nu är det inte så mycket kvar.

Sedan har jag även påbörjat ett nytt kapitel till siten som kommer att underlätta användningen av javascript och funktioner från Bloggdesign.nu på era bloggar. Mer än så kan jag inte säga. :)

Stort tack till alla er medlemmar! Det är ni som är den riktiga kärnan i Bloggdesign.nu :)

 
Kunskapsmätare
Publicerad: 25 Juli 2009

Nu är det möjligt för er medlemmar att ange eran kunskapsnivå (1-10) om HTML, CSS, Javascript, Photoshop, Illustrator och Fireworks under era inställningar. Fördelen med att ange sina kunskaper är att övriga medlemmar lättare kan anpassa diskussioner med en beroende på hur mycket man kan. Så därför uppmanar jag er alla att gå in på era inställningar och ange hur mycket ni kan om ämnen kring bloggdesign.nu :)

Era kunskapsnivåer visas när dem är ifyllda under er profilsida.

Jag har även lagt till en "Aktivitet" del under profilsidorna där information om hur aktiv man är syns. Där listas bl.a antalet startade trådar i forumet, forumsvar, uppladdade bloggdesigner, antalet kommentarer mm.

 
Stor uppdatering av artiklar
Publicerad: 15 Juli 2009

Den senaste tiden har jag hållt på att gå igenom de skrivna artiklarna och börjat förbereda dem för det nya artikelsystemet så snart ska igång.

Denna uppdatering kommer att göra det superenkelt att hitta svar på frågor och funderingar som rör bloggdesign. Fler artiklar kommer även regelbundet att skrivas och alltihopa kommer att presenteras på ett nytt, fräsch och framför allt väldigt praktiskt sätt.

Den nya sökfunktionen kommer även att underlätta när det gäller att hitta svar på frågor och utöka sina kunskaper om HTML och bloggdesignande.

Målet med denna uppdatering är att göra Bloggdesign.nu till site nr 1 när det gäller tips, trix och kunskap om HTML och bloggdesign och med er hjälp så är jag övertygad om att vi tillsammans kan bli det. :)

 
Ny brevlåda
Publicerad: 11 Juli 2009

Meddelandesystemet har nu uppdaterats rejält.

 • Meddelanden visas som konversationer istället för separata meddelanden. Det innebär att alla meddelanden i samma ämne visas som en konversation och tar upp en meddelandeplats.
 • Möjlighet att markera meddelanden som "läst" eller "svarat".
 • Möjlighet att bifoga kod i meddelandet för enklare översikt.

När ni skickar html-kod i meddelanden använd er då av "infoga kod" knappen ovanför textrutan så det blir enklare både för er och mottagaren att läsa meddelandet och koden.

Denna funktioner kommer snart också att finnas i forumet.

Feedback på det nya meddeleandesystemet mottags gärna. :) Både bra och dålig.

 
Uppdatering av "Förnya bloggdesign", Forumet, Nyheter
Publicerad: 8 Juli 2009

Från och med nu kostar ett SMS för att förnya en bloggdesign endast 5kr istället för 10kr.

På forumets förstsida finns nu även en lista över "Senast skriva trådar" och "Senast uppdaterade trådarna".
Listan för "Senast uppdaterade trådarna" sorteras efter dem trådar som innehåller dem nyaste inläggen medans "Senast skriva trådar" sorteras efter dem nyaste trådarna.

Till sist har denna Nyhetssida fått en liten ansiktslyftning i form av att alla nyheter nu listas i en vit box vilket förhoppningsvis gör läsningen lite behagligare.

 
Förnya bloggdesigner
Publicerad: 5 Juli 2009

Efter många önskemål är det nu möjligt att förnya bloggdesigner via SMS.

När en bloggdesign förnyas placeras den längst upp på bloggdesignslistan genom att justera dess publiceringsdatum till dagens datum.

En förnyelse kostar 5kr och betalas enkelt genom ett SMS.

För att förnya en bloggdesign gå in på er portfölj, håll muspilen över designen och klicka på den gröna pilen "Förnya design".

 
Smilys enbart i kommentarerna
Publicerad: 23 Juni 2009

Nu kan man välja att enbart visa smilys i kommentarerna. Om du väljer "Endast kommentarer" som alternativ kommer smilypaketet du valt att enbart visas i kommentarsinläggen.

Scriptet för att visa smilys i din blogg automatiskt hittar du här.

 
Uppdatering av "Min portfölj" och "Användare"
Publicerad: 10 Juni 2009

Innan jag berättar om uppdateringarna vill jag uppmärksamma om att jag har ändrat i reglerna för uppladdningsfunktionen.

När man nu ska ladda upp en design står dem gällande reglerna för att skapa tävlingar på förstasidan och dessa regler är något jag hädanefter kommer att hålla mycket hårt på.

Följande regler har införts:

 • Om tävlingsdesignen publiceras på fler webbsidor än Bloggdesign.nu måste Ni ange att alla tävlande skall anmäla sig till tävlingen via Bloggdesign.nu
 • Om Ni vill avsluta tävlingen innan tävlingstiden har gått ut kan ni endast göra detta om ingen deltagare har anmält sig.
 • När tävlingstiden har gått ut skall en vinnare utses via Bloggdesign.nu för att försäkra deltagarna om att en vinnare har utsetts. När detta görs skickas E-post automatiskt ut till alla deltagare med information om dem har vunnit eller ej.

Vid brott mot dessa regler tas berörda tävlingar/försäljningar bort.
Regelbrott kan även resultera med varningar/avstängning.

Dessa regler har jag nu infört p.g.a det ett flertal gånger hänt att personer har skapat tävlingar här på Bloggdesign.nu men sedan aldrig utsett en vinnare. När detta händer får deltagarna i tävlingarna aldrig reda på när tävlingarna avslutats eller om dem vunnit eller ej. Det går inte heller att se om personen bakom tävlingen verkligen har utsett en vinnare.

Ni som skapar tävlingar får jättegärna lägga ut dem på era bloggar men glöm bara inte att länka till er design här på Bloggdesign.nu så deltagarna går med i tävlingen här.
Genom detta försäkrar ni era deltagare om att tävlingen är seriös och att dem även blir underrättade när en vinnare har blivit utvald.

Länk till designen

Sedan det blev obligatoriskt att bifoga koderna till uppladdade designer har jag fått väldigt blandad respons från er medlemmar.
Många har tyckt det blivit väldigt jobbigt att ladda upp designer så jag har nu tänkt över detta och gjort så att man hädanefter får välja att antigen bifoga koden för designen eller länka till en blogg som använder designen ni laddar upp.

Varför man måste välja ett av dessa två alternativ är för att alla designer ska kunna gå att se i sin helhet antigen här på Bloggdesign.nu eller på en annan webbsida.

Jag har även lagt extra fokus på att man enbart får använda denna "förhandsvisnings-länk" till en webbsida som verkligen använder designen man laddar upp då det många gånger hänt att uppladdare har länkat direkt till deras egna bloggar.

Meningen med denna länk är att skapa en förhandsvisning av designen så därför är inte självklart inte tillåtet.
Såvidare inte bloggen använder designen såklart.

Användarlistan

Under "Användare" har jag nu lagt till en bläddringsfunktion som bläddrar mellan användarlistan utan att ladda om sidan.

Jag har även förberett för användar-sökfunktionen men detta kommer att komma igång senare under helgen / nästa vecka.

I samband med detta kommer jag även justera så att alla användare listas på sidan "Användare" och inte bara dem med visningsbilder som det är nu.

Min portfölj

Under "Min portfölj" kan man nu på ett praktiskt sätt både lista deltagare i tävlingar och även utse vinnare. Det nya systemet är nu testat under ett par timmar och bör vara stabilt men om ni upptäcker något fel så skriv då gärna till mig.

När man redigerar designer i "Min portfölj" har jag nu även lagt till möjligheten att justera länkar till designerna i efterhand. Detta kan vara praktiskt om man råkat skriva in fel länk eller har flyttat bloggen.

Alla regler som jag tagit upp i denna nyhet kommer jag att sammanfatta tillsammans med ett par nya regler som jag håller på att fastställa. Dessa kommer att publiceras på en separat sida när dem är klara.

 
Designportföljservice
Publicerad: 9 Juni 2009
Service har pågått på designportfölj-delen under ett par dagar nu och detta jobb beräknas vara klar ikväll. Det som sker är att bl.a justeras sidan för att visa tävlingsdeltagare och utse vinnare. Jag håller även på att införa textredigerare istället för textfält för designbeskrivning och tävlingsregler etc. Förutom detta kommer även en ny sida för att lista användare och ett par mindre buggfixar. Den nya användarsidan kommer att vara förberedd för ett par andra sidor som kommer att dyka upp inom kort där man bl.a kommer att kunna söka efter användare och bloggar efter bl.a innehåll. Sedan har jag äntligen fått klart hur jag ska styra artiklarna i fortsättningen. Detta är ett ganska "stort" projekt och än rätt hemligt men jag kommer att börja berätta mer om detta inom kort. ;)
 
Redigera designer
Publicerad: 27 Maj 2009
Med den senaste uppdateringen av Bloggdesign.nu så kan nu medlemmar själva redigera pris och beskrivning för sina bloggdesigner. Detta dock endast om designerna inte har blivit sålda. Nytt för bloggdesigndelen är även att medlemmar nu kan välja att sälja designer som unika eller ej unika. En unik design kan enbart säljas till en person medans en "ej-unik" design kan säljas till fler än en. Om man anger att designen inte är unik så kommer den alltså att finnas kvar för försäljning även om en eller flera andra medlemmar har köpt den. Jag har valt att öppna upp siten igen nu trots jag har kvar lite jobb på "portfölj-delen" men detta är något jag kommer att åtgärda eftersom under dem kommande dagarna så om ni upptäcker några störningar på sidan under denna tid så är det p.g.a detta. Dock får ni ändå mer än gärna meddela mig om ni får fram något felmeddelande från sidan.
 
Uppdatering av bloggdesign-sidan
Publicerad: 19 Maj 2009
En uppdatering av bloggdesign-sidan har nu installerats. Med denna uppdatering följer bl.a:
 • En bättre överskådlig layout
 • Justering av kommentarvisningar
 • Namnen på säljarna av bloggdesignerna syns nu på sidan där bloggdesignerna listas.
 • Möjlighet att kontakta säljaren angående specifika designer direkt via hans/hennes E-postadress.
Jag hoppas ni kommer gilla dem förändringar som skett i samband med denna uppdatering. Om ni har synpunkter på dessa skriv då gärna i forumtråden om denna nyhet.
 
Service klart
Publicerad: 26 April 2009
Nu är siten igång igen med ett par ändringar/förbättringar. För det första har en säkerhetskoll införs så när en bloggdesign säljs kollas det om säljaren har sin E-postadress angiven för att kunna få försäljningsinstruktionerna. Om säljaren inte har det får han/hon en påminnelse att ange sin E-postadress och få mailet om köpet utskickat på nytt. Sedan har jag fixat ett par mindre buggar på sidan och även börjat jobba på uppdateringen av bloggdesign-uppladdningen och designportföljen. Mer information om detta följer. Till sist har de aktiva tävlingarna blivit förlängda med de antal dagar som siten har varit stängd. P.g.a Bloggdesign.nu har genomgått en mängd större ändringar i koden p.g.a flytten till ett annat webbhotell så vill vi gärna att ni kontaktar webmaster@bloggdesign.nu om ni skulle stöta på någon bugg eller något som inte fungerar. Välkommen tillbaka. :)
 
Oseriösa köpare och bloggdesigner
Publicerad: 22 April 2009
Det har framkommit vid ett flertal tillfällen att ett par medlemmar på Bloggdesign.nu har köpt bloggdesigner och sedan inte svarat på säljarens mail om att genomföra affären. Detta är givetvis väldigt tråkigt och helt klart mot de kommande regler som jag håller på att sätta ihop nu. De regler som kommer inom kort som alla medlemmar måste godkänna för att få vara medlem här kommer bl.a säga att dem som bryter mot reglerna riskerar att bli avstängd från olika funktioner eller delar av siten Bloggdesign.nu Det kan även resultera i att användaren som bryter mot reglerna blir avstängd från hela Bloggdesign.nu Detta beror på hur "grovt" regelbrottet är. Sedan så kommer jag när flytten av servern till Bloggdesign.nu är klar att börja utveckla uppladdningen av bloggdesignerna ännu mer. Det ska bl.a komma en funktion för Plusmedlemmar att få en personlig extern portfölj att visa upp deras bloggdesigner genom. Som Plusmedlem kommer man även kunna ge besökare möjligheten att besöka ens uppladdade designer direkt via Bloggdesign.nu utan att behöva lägga upp eller spara dem på någon annan sida. Detta gör att man enkelt kan skapa en portfölj på Bloggdesign.nu med alla ens designer och ge besökare möligheten att besöka dem alla. Mer om detta följer.
 
Viktig information ang. flytt av server
Publicerad: 18 April 2009
Servern som driver Bloggdesign.nu kommer att flyttas till en ny adress men eftersom bredbandet inte är inkopplat på den nya adressen än så måste jag flytta servern temporärt till en tredje uppkoppling först. Detta kommer att medföra att Bloggdesign.nu kommer att vara oåtkomling medans servern flyttas och konfigureras för den nya uppkopplingen. Hur lång tid sidan kommer att vara nere är svårt att säga då det beror på leveratörerna av domännamnet och hur snabba dem är på att ändra uppgifterna om var Bloggdesign.nu körs men jag gissar att det kommer ta allt mellan 1-3 dagar. Jag försäkrar er om att jag kommer att jobba så fort jag kan för att få igång på den nya temporära adressen och givetvis får ni som har Plusmedlemskap kompensation i form av extra dagar för erat Plusmedlemskap för de dagar sidan är nere. Jag hoppas detta inte skrämmer bort er nu jag lovar att sidan kommer att komma tillbaka starkare än någonsin. :) Det ligger mycket som väntar på att köras igång på Bloggdesign.nu och jag hoppas ni ser fram emot detta lika mycket som jag. Jag kan även påminna er om att besöka och bokmärka Bloggen om Bloggdesign.nu då den kommer att fortsätta precis som vanligt när Bloggdesign.nu är nere. mvh, Krille
 
Ny funktion! Omröstningar
Publicerad: 15 April 2009
Nu kan ni skapa egna omröstningar via Bloggdesign.nu Våra omröstningar är dynamiska och laddar aldrig om er blogg när någon röstar. Vi har även verktyg så ni kan designa era omröstningar precis som ni vill. För att börja skapa omröstningar gå till "Mina funktioner" genom denna länk.
 
Lägesuppdatering och påsk
Publicerad: 11 April 2009
Hej alla kära bloggare och bloggdesignare. :) Nu är det äntligen påsk vilket oftast brukar betyda mat och ledighet och jag hoppas ni alla får det trevligt framöver. Jag har skrivit ett inlägg på Bloggdesign bloggen där jag har berättat lite om de uppdateringar som kommer att komma så läs gärna det om ni är intresserade. http://blogg.bloggdesign.nu/?p=28
 
Mycket att göra
Publicerad: 1 April 2009
Jag har skrivit ett blogginlägg på Bloggen om Bloggdesign.nu om hur läget ser ut just nu och varför sidan har stått relativt stilla här på Bloggdesign.nu den senaste tiden. Ni behöver dock inte oroa er jag har inte övergett sidan. Tvärtom. :) Det kommer kommer väldigt mycket roligheter snart.
 
Automatisk inloggning
Publicerad: 29 Mars 2009
Nu kan du hålla dig automatiskt inloggad på Bloggdesign.nu När du loggar in hittar du den nya inställningen under "Inställningar" - "Konto" - "Automatisk inloggning" När du är automatiskt inloggad kommer du hela tiden att vara inloggad på sidan. Detta kan vara väldigt användbart om du använder Bloggdesign.nu ofta eller väntar svar i någon forumtråd då du inte behöver logga in på ditt konto igen för att kunna skriva i forumet.
 
Problemet med forumet löst
Publicerad: 27 Mars 2009
Nu har äntligen problemen med forumet löst så nu går det att läsa alla trådar när man inte är inloggad och både läsa och skriva när man är inloggad. Jag vill dock påminnena er om att forumet dock ändå ses som i en BETA-period då det inte är 100% klart så vid eventuella fel kontakta genast webmaster.
 
Forumet ej tillgängligt
Publicerad: 27 Mars 2009
Det har kommit in rapporter om att vissa inte kan ta sig in på forumet. Detta håller just nu på att undersökas. Vidare information följer.
 
Inloggning i forumet
Publicerad: 27 Mars 2009
Just nu måste man vara inloggad för att kunna läsa forumet. Detta problem kommer att lösas senare ikväll.
 
Nya forumet igång
Publicerad: 27 Mars 2009
Nu har nya forumet äntligen startat igång! Dock är det under BETA testing så om ni stöter på problem kontakta genast webmaster genom kontaktamenyn.
 
Bloggen om Bloggdesign.nu
Publicerad: 25 Mars 2009
Nu har bloggen om Bloggdesign.nu startat igång. Där kommer jag att skriva om allt som rör Bloggdesign.nu Glöm inte bort att bokmärka bloggen för om Bloggdesign.nu någon gång kommer att vara oåtkomlig så kan ni alltid gå in på bloggen och läsa vad som har hänt och när sidan beräknas vara uppe igen. Så kortfattat kommer bloggen vara lite av en nyhet/information/allmän-blogg om Bloggdesign.nu blogg :)
 
Arbeta tillsammans med Bloggdesign.nu
Publicerad: 25 Mars 2009
Bloggdesign.nu växer i raketfart och ökar med tusentals besökare per månad. Nya medlemmar registreras dagligen och konceptet för Bloggdesign.nu sprids med vinden. Detta medför att jag nu behöver rekrytera frivilliga som kan tänka sig att ställa upp på att jobba tillsammans med utvecklingen av Bloggdesign.nu som en hobby. Beroende på hur mycket Bloggdesign.nu kommer att växa så kommer medarbetare som hjälper till med sidan ha förtur vid eventuella jobbansökningar för den webbyrå som snart kommer att äga och driva Bloggdesign.nu Detta är de platser jag rekryterar folk till:
 • Artiklar - Bloggdesign
  Du skall ha mycket goda kunskaper om HTML och CSS och veta hur man bygger hemsidor med HTML och CSS.
  Din uppgift blir att skriva artiklar om bloggdesign. Artiklarna ska skrivas på ett pedagogiskt, vänligt och gramatiskt korrekt sätt.
  Du skall även ha dem kunskaper som krävs för att du på eget initiativ ska kunna komma på nya sätt att inspirera medlemmarna genom egna ideér om artiklar.
 • Artiklar - Photoshop
  Du skall ha goda kunskaper om hur man kan använda Photoshop till att skapa bloggdesigner och grafik till bloggar.
  Din uppgift blir att skriva artiklar om Photoshop och ge tips på hur man kan använda programmet för att bygga grafik till bloggar. Artiklarna ska skrivas på ett pedagogiskt, vänligt och gramatiskt korrekt sätt.
  Du skall även ha dem kunskaper som krävs för att du på eget initiativ ska kunna komma på nya sätt att inspirera medlemmarna genom egna ideér om artiklar.
 • Tips och trix - Dator
  Du skall ha goda/mycket koda datorkunskaper för PC/Windows. Du skall publicera tips och trix som handlar om webbsidor, webbläsare, programinställningar för program relaterat till webbsidor, bloggar och internet.
 • Forumet - Moderatorer
  Du skall ha kunskaper om hur forum generellt fungerar och vad som krävs av en moderator. Du ska även vara trevlig och bemöta medlemmarna med respekt och rättvisa så stor vikt läggs på din personlighet.
  Dina uppgifter blir att övervaka och moderera forumet. D.v.s bl.a. flytta de trådar som är felplacerade, tabort felaktiga trådar, redigera felaktiva inlägg, låsa trådar, skriva informationstrådar mm.
 • Bloggdesign.nu - Administratörer
  Du skall ha goda kunskaper om hur man sköter en webbsida/community ur en administratörs synvinkel. Dina uppgifter blir att se över Bloggdesign.nu och dess medlemmar och agera mot de fel du hittar och dem regler som bryts.
  Du kommer att kunna varna och stänga av medlemmar samt lyfta fram önskemål om nya personer till rekryteringen av personal till Bloggdesign.nu
 • Aktiv PR medlem
  Du skall aktivt promota och tipsa bloggar, forum, annonsplatser, personer, företag etc. om Bloggdesign.nu och länka till Bloggdesign.nu överallt där du tycker det kan resultera i fler besökare och medlemmar.
  Du skall arbeta på ett vänligt och respektfullt sätt mot de webbsidor du beslutar att promota på.
  Kravet för Aktiva PR medlemmar är att ha viljan att hjälpa till att sprida ordet om Bloggdesign.nu
  Du arbetar med att promota helt i din egen takt och behöver inte känna någon press att du måste uppnå ett visst mål.
  Du får en egen länk att använda i dina inlägg du skriver om Bloggdesign.nu. Denna länk hjälper till att samla in data och registrera vilka medlemmar du har lyckats hänvisa till Bloggdesign.nu
  Ju fler medlemmar du lyckas rekrytera desto högre hamnar du på Topplistan Rekrytering. Högre placeringar ger gratis BloggTV visningar och senare även andra förmåner.
Känner du dig träffad på någon av punkterna ovan?
Skicka isåfall ett mail till mig på krille@bloggdesign.nu och ange rubriken "Bloggdesign rekrytering". I mailet ska du ange dina kunskaper och vad du kan tänka dig att hjälpa till med. Du ska även kortfattat beskriva dig själv.
 
Bloggdesign ses över
Publicerad: 24 Mars 2009
Användandet av uppladdningsfunktionen för bloggdesigner har stigit långt över min förväntan och det tackar jag er medlemmar stort för! :) Jag har nu upptäckt ett behov av en smidigare och mer lättöverskådlig bloggdesign-sida och detta håller just nu på att ses över. Har ni några synpunkter eller önskemål på detta skriv då i forumtråden för denna nyhet. Tack för allt erat stöd!
 
Nya inställningar och profilsida
Publicerad: 24 Mars 2009
Idag lanseras den uppdaterade versionen av inställningsmenyn och profilsidorna. Ni finner inställningsmenyn under ikonen "Inställningar" i er kontrollpanel till höger på sidan och profilsidorna när ni klickar på någon medlem. Med de nya inställningarna har ni fler valmöjligheter att välja hur sidan ska visas för er samt bestämma om du vill ha vissa E-postutskick som t.ex. vid kommentarer osv. Notera dock att för tillfället är inte funktionerna för E-post i funktion men jag jobbar på detta och räknar med att vara igång med det under kvällen Tisdag 24 Mars.
 
Stora planer för framtiden
Publicerad: 23 Mars 2009
Som ni kanske märkt har den senaste tiden varit ganska "tyst" från vår sida när det gäller uppdateringar av artiklar osv. Detta har orsakats p.g.a lite av en tidsbrist då jag (Krille) är grundaren och arbetar med sidan som programerare, grafisk designer, artikelförfattare, marknadsförare, forummoderator etc. Allt detta tar tid och jag jobbar på så hårt det bara går av att hinna med allt som ska göras men precis som för alla så har ett dygn enbart 24 timmar och ett par timmar av dem måste man tyvärr sova. :) Med allt detta blir det så att jag tvingas prioritera åtgärder väldigt kraftigt och när detta görs blir alltid något annat "lidande" då jag helt enkelt inte kan lösa två uppgifter precis samtidigt. Jag har nu ganska säkert valt att prioriterat utvecklingen av ett par funktioner till Bloggdesign.nu och för att försäkra er om våran framtid så tänkte jag nu presentera ett litet smakprov på vad ni har att vänta: * Uppdaterad grafisk design * Fler funktioner och menyer i forumet * Uppdaterat bevakningssystem * Stora inställningsmöjligheter * Funktioner till era bloggar. T.ex omröstningar, forum, fotoalbum etc. Allt som ni själva får styla hur ni vill för att bäst matcha dem till eran blogg * Utökat artikelarkiv med guider om fler program som används till bloggdesign * Allt detta samt mycket, mycket mer Jag har också två rätt stora projekt för Bloggdesign.nu som jag tyvärr inte kan gå in på så noga nu men det jag kan säga är att den ena handlar om en funktion till er blogg som kommer att gynna er och göra er blogg mer attraktiv och livfull. Den andra delen kommer att omfatta bloggdesigner som laddas upp här och ge dem en större chans att nå ut till köpare och deltagare. Jag hoppas ni ser fram emot allting som kommer att hända här hos oss och jag vill återigen tacka alla er kära medlemmar för ert underbara stöd. :) Utan er kan Bloggdesign aldrig överleva så fortsätt sprida ordet om oss, länka, prenumerera i den mån ni tycker vi förtjänar uppmärksamheten. Tack till er alla!
 
Planering för Bloggdesign.nu
Publicerad: 21 Mars 2009
Den senaste tiden har det stått väldigt stilla med uppdateringar av artiklar, omröstningar och nyheter mm. Detta är p.g.a jag jobbat och prioriterar att få igång de funktioner jag arbetar med nu. Funktionerna kommer utgöra en stor del av sidan och finnas tillgängliga för alla medlemmar så håll ögonen öppna för snart kommer dem. Jag hoppas ni har överseende med detta och att jag har ert stöd att arbeta klart med funktionerna. Som vanligt får ni jätte gärna fortsätta att posta önskemål i forumet om det är något speciellt ni skulle vilja se eller läsa om på Bloggdesign.nu
 
Önskemål efterlyses
Publicerad: 17 Mars 2009
Bloggdesign.nu står inför en rejäl uppdatering som kommer att ske gradvis. Med denna uppdatering kommer ett flertal nya delar till siten och jag skulle nu vilja be er alla att skicka in eventuella önskemål om funktioner som kan användas till bloggar. Vad skulle du vilja ha för funktion till din blogg? En funktion är t.ex. en gästbok, fotoalbum, omröstning, forum, chat, statistikräknare erc. Om du vet något du skulle vilja ha till din blogg som du inte hittar någonstans (eller som du hittar men inte håller den kvalité du letar efter) skicka då ett mail med rubriken "Funktion tips" till krille@bloggdesign.nu där du förklarar vad du letar efter eller önskar. Till sist skulle jag även vilja fortsätta påminna er om att sprida ordet om Bloggdesign.nu vidare. Ni gör ett kanonjobb! Keep it up! :)
 
Artikeln "CSS - Ramar" uppdaterad
Publicerad: 14 Mars 2009
Artikeln "CSS - Ramar" har uppdaterats med 10st kodexempel.
 
Fler plattformar till Bloggdesign
Publicerad: 14 Mars 2009
Nu är det fritt fram att börja ladda upp bloggdesigner till Blogger och Wordpress så väl som till Blogg.se Tyvärr är dock möjligheten att ladda upp "Ej personliga designer" avaktiverat p.g.a ombyggnad men det går fortfarande bra att ladda upp personliga bloggar för tävlingar eller för att sälja. Om ni har önskemål om fler plattformar än de som är i drift nu kontakta då mig via Kontaktsidan.
 
Topplistor igång (igen)
Publicerad: 13 Mars 2009
Ett fel inträffade så sidan Topplistor ej gick att nå men detta är nu åtgärdat.
 
Topplistor
Publicerad: 13 Mars 2009
Idag öppnar Topplistor. Där hittar du för närvarande topplistorna "Forumsaktivitet" och "Bloggdesigner". I "Forumsaktivitet" listas de medlemmar som är aktivast i forumet och under "Bloggdesign" dem som har laddat upp flest designer. I dagsläget listar "enbart" topplistorna medlemmar men i framtiden kommer dem att ha en mer praktiskt funktion. Mer information om detta följer.
 
Länkar i forumet
Publicerad: 12 Mars 2009
Nu går det att infoga länkar i forumstrådarna. Skriv bara länken som vanligt i textrutan så omvandlas den sedan till en länk vid visningen.
 
Hoppa till senaste inlägget
Publicerad: 12 Mars 2009
Forumet har nu fått en "Hoppa till senaste inlägget" funktion. Knappen för detta hittar ni på forumslistan och övriga trådlistor brevid datumet för det senaste inlägget i tråden eller forumet.
 
Fler funktioner i forumet
Publicerad: 11 Mars 2009
Forumet har nu uppdaterats med en förbättrad design där inläggen listas och funktionerna "Redigera" och "Citera". "Redigera" används för att redigera ens egna inlägg och "Citera" används för att citera ett annat inlägg och svara direkt mot det. Använd gärna denna funktion när ni svarar på något någon annan har skrivit. Fler funktioner kommer att komma till forumet framöver och är det något speciellt ni skulle vilja se där så skriv om det i forumet under "Bloggdesign.nu" eller kontakta mig. Jag föredrar dock om ni skriver i forumet så andra medlemmar kan vara med och diskutera kring ämnet.
 
Gratis BloggTV och Plusmedlemskap
Publicerad: 10 Mars 2009
I samband med att Plusmedlemskapet har införts på Bloggdesign.nu så får härmed alla nuvarande medlemmar samt alla som registrerar sig t.o.m Torsdag 12 Mars 2st gratis BloggTV-visningar. I BloggTV visas ditt meddelande i 10min och du kan själv välja var ett klick på den ska länka. Plusmedlemskap kostar 15kr för 30 dagar och ger medlemmen tillgång till extra funktioner och förmåner. En förmån är t.ex. 2st gratis BloggTV per vecka. Detta utbud kommer att utöka med tiden. T.ex. kommer en ny stor funktion att införas för Plusmedlemmar. Mer om detta följer. Klicka här för att läsa mer om Plusmedlemskap.
 
Buggarna åtgärdade
Publicerad: 10 Mars 2009
Nu är problemet med sidorna under "Bloggdesign" lösta så nu ska det inte vara några som helst problem att kommentera, rösta eller delta i tävlingar. Om ni däremot stöter på problem så rapportera detta genom ett E-postmeddelande.
 
Bugg - Tävlingar
Publicerad: 10 Mars 2009
Enligt rapporter går det inte heller att delta i tävlingar för endel. Jag jobbar för fullt med att lösa detta också.
 
Bugg i Bloggdesign
Publicerad: 10 Mars 2009
Jag har just upptäckt en bugg som gör att det inte går att kommentera eller rösta på designerna i Bloggdesign. Jag jobbar för fullt med att lösa detta.
 
Bloggdesignfunktionen igång
Publicerad: 10 Mars 2009
En ny stor funktion till Bloggdesign.nu har nu lanserats. Om ni tittar i menyn ovan ser ni nu att det har kommit dit en sektion som heter "Bloggdesign". Nu kan ni äntligen ladda upp era egna bloggdesigner och sedan erbjuda dem:
* Gratis för nerladdning * Gratis genom tävlingar * För en summa pengar
Alla designer som laddas upp syns i Bloggdesign tills dem blivit sålda, borttagna eller när designens tävling har gått ut. Efter detta finns designerna fortfarande kvar men dem syns inte i Bloggdesignlistan. Däremot kan ni genom Plusmedlemskap visa dem i en egen portfölj på eran profilsida. Mer om detta hittar nu under Information.
Förutom "Bloggdesign" har även kontrollpanelen till höger förnyats så nu hittar ni även "Min portfölj" som en av fem ikoner där. I "Min portfölj" laddar nu bl.a upp bloggdesignerna som ni sedan erbjuder på valfritt sätt.
Just nu pågår ett par tävlingar så missa inte att kolla in dem och glöm inte att rösta och kommentera dem designer ni gillar.
Jag ser verkligen fram emot att få se vad alla medlemmar kommer att erbjuda för designer. :) Detta är ett bra tillfälle för er som gillar att designa att ge era designer och blogg mer publicitet.
Bloggdesign.nu har som mål att bli nummer 1 när det gäller allt kring bloggdesign på nätet och jag hoppas verkligen denna funktion tar oss ett steg närmare det. Men det går inte utan er så jag hoppas ni nu kommer att gilla och använda denna funktion. Och detta är bara början. Det kommer komma mycket mer roliga och praktiska funktioner till Bloggdesign.nu så fortsätt att besöka oss och länka gärna till oss om ni gillar det vi erbjuder.
 
Service: Bevakningsfunktionen
Publicerad: 6 Mars 2009
Bevakningsfunktionen kommer att vara avstängd Fredagen 6 Mars för service och ombyggnad.
 
Smileyfunktionen och Internet Explorer
Publicerad: 24 Februari 2009
Det har framkommit att vissa har haft problem med Internet Explorer och smileyfunktionen. Jag kollade över detta och upptäckte några mindre fel i koden som jag nu åtgärdat. Jag provade att generera smileykoden i både Firefox och Internet Explorer och det fungerade nu problemfritt så nu bör det inte vara några problem längre. Sedan vill jag fortsätta uppmana er att posta ideéer och förslag om vad ni vill läsa om i formet. Och även önskemål om hur ni vill att smileyfunktionen ska fungera.
 
Återställning av lösenord fungerande
Publicerad: 24 Februari 2009
Det har tydligen uppstått en bugg i funktionen för återställning av lösenord vilket har gjort att den inte fungerat men detta är nu åtgärdat så nu kan ni återställa och skapa nya lösenord precis som vanligt igen.
 
Störningar i bevakningssystemet
Publicerad: 19 Februari 2009
P.g.a uppdateringar och diverse åtgärder kommer störningar att påverka bevakningssystemet för forumet. Jag hoppas dock bli klar med detta under kvällen ikväll men om ni stöter på några problem som gör att ni inte kan visa en viss sida kontakta då mig via Kontaktsidan eller min användare.
 
Problem med smileyfunktionen åtgärdat
Publicerad: 16 Februari 2009
Tack alla ni som kontaktat mig angående problemen med smileyfunktionen! Jag har nu åtgärdat det jag kunde hitta och har provat funktionen med alla olika inställningar utan problem. Skulle ni dock stöta på något som gör att funktionen inte fungerar som den ska kontakta då mig via info@bloggdesign.nu
 
Planerat för sidan
Publicerad: 16 Februari 2009
P.g.a serverkrashen som skedde igår så har jag bestämt mig för att prioritera dessa tre saker: 1. Få igång funktionen för bloggdesigner. 2. Redigera de äldre artiklarna så de bygger på samma utseende som de nyare. 3. Återskapa de försvunna artiklarna. P.g.a detta kan det den närmsta tiden bli lite tunt med uppdateringar av artiklar men om ni har något ni vill veta är det bara att skriva i forumet så får ni svar. Dessutom får ni gärna fortsätta med att skicka in förslag på artiklar. Tack för ert stöd!
 
Viktig information ang. förlorad data!
Publicerad: 16 Februari 2009
Under kvällen på Söndagen 15 Februari skedde en serverkrash vilket resulterade i att en mängd data från Bloggdesign.nu gick förlorad. Detta medför att alla medlemmar som registrerat sig efter 1 Februari måste registrera om sig och detsamma gäller alla foruminlägg som skrivits efter det datumet. Jag hoppas detta inte påverkar vad ni tycker om Bloggdesign.nu då jag kan försäkra er om att jag har gjort allt för att detta inte skulle kunna ske. Att det skedde var en blandning av tekniska problem och maximal otur. Givetvis har jag dock åtgärdat så detta aldrig kommer att kunna hända igen. Sen skulle jag vilja passa på att säga att anledningen varför artikeluppdateringarna och mina svar i forumet har stått stilla under en tid nu är för att jag har legat inne på lasarettet och nyligen opererat mig för blindtarmen men jag är nu på bättringsvägar så jag hoppas verkligen alla medlemmar som har kvar sitt medlemskap och alla som måste registrera sig igen kommer att fortsätta besöka Bloggdesign.nu
 
Smilies nu även till Blogger / Bloggspot
Publicerad: 1 Februari 2009
Nu kan ni med bloggar hos Blogger / Bloggspot även få smilies till er blogg! För detta behövs bara en extra kodrad. Läs mer om detta i artikeln.
 
Smilyfunktionen bättre än nånsin
Publicerad: 31 Januari 2009
Nu fungerar smilyfunktionen åter igen och det har nu även blivit ännu lättare att få igång det på din blogg. Smiliserna fungerar i alla bloggar överallt över internet. Skriv bara ett inlägg i diskussionstråden för artikeln så kommer en lösning åt dig. http://www.bloggdesign.nu/?p=articles&id=45
 
Domännamnet Bloggdesign.nu åter i drift
Publicerad: 29 Januari 2009
Nu är domännamnet som det ska igen så hädanefter bör ni använda er av www.bloggdesign.nu som är den korrekta adressen.
 
Kategorin "Nybörjare" borttagen
Publicerad: 28 Januari 2009
Det finns väldigt mycket information som är bra för nybörjare att läsa men mycket av denna information passar även för de mer erfarna så därför har jag valt att ta bort kategorin "Nybörjare" och istället infört en samlingskategori med namnet "Grunder". Alla artiklar som stod under "Nybörjare" har nu flyttats till "Information" och samlingskategorin "Grunder" finns nu på samma plats där "Nybörjare" tidigare stod. Samlingskategorin "Grunder" fungerar så att den tar ut de artiklar som passar för nybörjade och som grundläggande information och visar dem numrerade efter samma ordning som gällde i "Nybörjare" kategorin. Genom detta kan dessa artiklar ligga kvar i kategori "Information" och samtidigt visas som grundläggande artiklar. Ni som besöker "Grunder" kategorin kommer inte se någon skillnad mot för den tidigare kategorin "Nybörjare".
 
Bloglovin prenumerationer åter igång
Publicerad: 27 Januari 2009
Nu fungerar kontakten mellan Bloggdesign.nu och Bloglovin som den ska igen så nu uppdateras alla inlägg igen. Om ni inte har börjat prenumerera via Bloglovin än kan ni göra det nu via knappen till höger på sidan.
 
Problem med Bloglovin
Publicerad: 27 Januari 2009
Just nu har Bloggdesign.nu problem med RSS uppdateringen genom Bloglovin vilket gör att de nya inläggen inte visas korrekt för prenumeranterna. Detta jobbas dock på så fort det går och jag har pratat med Bloglovin om detta och dem arbetar med att fixa problemet så fortsätt att prenumerara som vanligt det kommer att komma igång som det ska snart. :)
 
Artikel uppdaterad
Publicerad: 27 Januari 2009
Jag har nu uppdaterat artikeln HTML grunder - Del 1 med bättre innehåll och den nya layouten som ska användas på kommande artiklar. Bl.a kommer jag börja använda en funktion som gör att ni kan själva prova koden jag skriver i artikeln direkt på skärmen. Ni kan redan nu gå in på HTML grunder - Del 1 och titta hur det fungerar.
 
Logga in med användarnamnet
Publicerad: 26 Januari 2009
I samband med version 2.0 kommer inloggningen nu ske med användarnamnet istället för er E-postadress.
 
Lansering av version 2.0
Publicerad: 26 Januari 2009
Äntligen är den igång! Version 2.0 av Bloggdesign.nu! Som ni ser har utseéndet på hela sidan förändras avsevärt och jag hoppas ni tycker det blev till det bättre. Förutom designen finns även en mängd nya funktioner här på sidan. Här är ett par av dem: Nytt bevakningssystem av forumtrådar Nu är det både enklare och smidigare att bevaka trådar i forumet. Klicka bara på "Bevaka denna tråd" länken i den tråd du vill följa så kommer du informeras via ikonen för dina bevakningar när ett nytt inlägg har skrivits i tråden. Utbyggt forum Från och med version 2.0 är alla artiklar, nyheter, omröstningar och "Dagens frågor" ihopkopplade med forumet vilket gör att så fort en ny artikel lagts upp så skapas en forumtråd i forumet "Artiklar" där ni medlemmar sedan kan diskutera just den artikeln om ni får problem, har funderingar eller helt enkelt bara vill lämna en liten synpunkt på artikeln. Samma princip gäller även för nyheterna, omröstningarna och "Dagens frågor". BloggTV Nu kan du synas för alla medlemmar under 5 minuter i våran alldeles egen TV-ruta. :) Läs mer om detta under "Information" eller klicka på "Syns i TV!" länken vid BloggTV-rutan till höger när du är inloggad. Användarbilder Nu kan ni ladda upp en bild på er själva och använda den som er profilbild. Detta är bara några av de nya funktioner som finns på sidan och det är bara en bråkdel av allt som kommer att komma. Bl.a kan ni se fram emot detta inom kort:
 • Skicka in MMS som visas på portalen och i ett forum där bilderna går att diskutera!
 • Massor av gratis grafik till era bloggar!
 • Artiklar om Photoshop och andra program som används till bloggdesign!
 • Möjlighet att ladda upp egna stilmallar!
 • Detta är några av de nya funktionerna som kommer att komma till Bloggdesign.nu inom kort. Förutom allt detta kommer även nya artiklar att uppdateras betydligt oftare nu. Jag hoppas ni gillar denna nya version och att ni ser fram emot allt som kommer att komma.